Egbert van Groningen dirigeren Excelsior Eibergen

Op donderdag 21 juni begint de zomer met de langste dag van het jaar. Deze zonnewende is voor harmonieorkest Excelsior aanleiding om op vrijdagavond 22 juni een midzomernachtconcert te geven.

Het concert wordt gehouden op een unieke locatie in Eibergen, namelijk de sfeervolle parktuin van het recent geopende hotel De Kastanjefabriek. Het historische fabriekspand uit 1834 werd gebruikt door Prakke en de Gemavo, maar stond sinds 2001 leeg en raakte in verval. Na een grondige renovatie is het gebouw met recht weer een parel in Eibergen.

Het harmonieorkest speelt licht klassieke muziek (Mendelsohn mag natuurlijk niet ontbreken), jazz en latin muziek. Berry Tanck (trombone), Gijs te Velthuis (sopraansax) en Tim Meulenbeld (trompet) zullen soleren tijdens het concert. Een aangename afwisseling wordt verzorgd door de Jazz Suite van Shostakovitsch door het saxofoonensemble en een verrassend intermezzo met zang en piano.

Onder het genot van een drankje (tegen contante betaling) kun je in de parktuin ontspannen genieten van mooie muziek. Er staan stoelen, maar je kunt ook op je eigen matje of handdoek neervlijen op het gazon. De ideale manier om ontspannen het begin van de zomer te vieren!

Het concert begint om 20.30 en de entree is gratis. De Kastanjefabriek vind je aan de Haaksberseweg 16 te Eibergen. Bij slecht weer wordt het concert gehouden in de Oude Mattheus, Grotestraat 50.